Θέλεις να ανοίξεις τη σκονισμένη Βίβλο σου και δεν ξέρεις σε ποιό κουτί στο πατάρι  βρίσκεται ξεχασμένη από την τελευταία μετακόμιση;

Αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση για σένα είναι η δωρέαν δική σου έκδοση ( YouVersion ) που χρησιμοποιείται από 320  εκατομμύρια περίπου χρήστες  σε 900 γλώσσες και 1200 περίπου εκδόσεις. ( τελος του 2016 ήταν 175 εκ. χρήστες 750 γλώσσες 1100 εκδόσεις)  Μέσα σε αυτές και το αρχαίο κείμενο που χρησιμοποιεί η καθ’ ημάς Ανατολή ( Ελληνική Εκκλησία)  και η νεοελληνική μετάφραση της Βιβλικής εταιρίας με παράλληλη φωνητική ανάγνωση (όταν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.)

Όταν κανείς γράφεται στην ιστοσελίδα με απλό τρόπο, (username και password ) μπορεί να κατεβάσει  την έκδοση που επιθυμεί στο κινητό του ή στο τάμπλετ και να έχει πρόσβαση στο κείμενο χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο ιντερνετ κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να μην χαλάς τα data σου.

Στο πρόγραμμα μπορεί κανείς να αναζητήσει κάποιο απόσπασμα , να σημειώσει με διάφορα χρώματα σημεία που τον ενδιαφέρουν, να κρατήσει σχόλια και σημειώσεις που αποθηκεύονται στη βάση του προγράμματος. Ο χρήστης έχει παράλληλα την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις σημειώσεις αυτές  ιδιωτικά, να τις μοιράζεται με μια κλειστή ομάδα συνεργατών ή μαθητών ή δημόσια.  Είναι ιδανικό για κοινές συμμελέτες της Βίβλου από απόσταση και ανταλλαγή σκέψεων και σχολίων με συνεργάτες και φίλους.  Υπάρχουν πολλά πλάνα μελέτης της Βίβλου μαζί με  ειδοποιήσεις για ολοκλήρωση της μελέτης σε ένα χρόνο, εξάμηνο κλπ.

Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενημέρωση εκκλησιαστικών γεγονότων και άλλων λειτουργιών που προσφέρει το πρόγραμμα.

Η επίσημη έκδοση της Βιβλικής εταιρίας είναι η Today’s Greek Version (TGVD)

 Η παράλληλη εμφάνιση δύο κειμένων ( π.χ. αρχαίο κείμενο και νεοελληνική , ή αγγλικό και ελληνικό ) είναι μια άλλη χρήσιμη δυνατότητα της εφαρμογής.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η σελίδα που μπορείτε να ανοίξετε από τον υπολογιστή σας για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα της Βίβλου στο κινητό σας ( android ) είναι εδώ:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sirma.mobile.bible.android&hl=el( ανοίξτε το wifi στο κινητό σας, πατήστε το button εγκατάσταση από τον υπολογιστής σας και σε λίγο θα εγκατασταθεί αυτόματα στο κινητό σας. Μπορείτε βέβαια και μέσα από το κινητό σας να το εγκαταστήσετε  ( από το Play Store της Google -  πρόγραμμα Βίβλος της Lifechurch.tv ).[1]Η κεντρική σελίδα του προγράμματος είναι εδώ
https://www.bible.com/https://www.bible.com/en/appΥπάρχει διαθέσιμο για Download και σε:
·  Android·  iPhone/iPad·  Windows Phone·  Windows 8


[1] Προυποθέτει χρήση email στο Gmail και δωρεάν άνοιγμα λογαριασμού. Εφόσον έχετε κινητό android λογικά πρέπει να έχετε ανοίξει λογαριασμό για να κατεβάζετε εφαρμογές.