Τα στοιχεία που αποθηκεύονται για μας είναι πλέον πάρα πολλά για να μένουμε αδιάφοροι. Είναι ένα θέμα που θα επανέλθουμε….

1. https://www.google.com/maps/timeline?pb… Η Google αποθηκεύει την τοποθεσία σας (αν την έχετε ενεργοποιήσει) κάθε φορά που ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας και μπορείτε να δείτε ένα ιστορικό με χρονολογική σειρά από την πρώτη ημέρα που χρησιμοποιήσατε το Google στο κινητό σας τηλέφωνο.

2. https://myactivity.google.com/myactivity… Η Google αποθηκεύει το ιστορικό αναζήτησης σε όλες τις συσκευές σας σε ξεχωριστή βάση δεδομένων, οπότε ακόμα και αν διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης και το ιστορικό τηλεφώνου, το Google STILL αποθηκεύει τα πάντα μέχρι να εισέλθετε και να διαγράψετε τα πάντα.. αρκεί βέβαια να το κάνετε σε όλες τις συσκευές.

3. http://www.google.com/settings/ads/ Η Google δημιουργεί ένα προφίλ διαφήμισης με βάση τα στοιχεία σας, όπως την τοποθεσία, το φύλο, την ηλικία, τα χόμπι, τη σταδιοδρομία, τα ενδιαφέροντά σας, την κατάσταση της σχέσης, το πιθανό βάρος (πρέπει να χάσετε 10 κιλά σε μία ημέρα) και το εισόδημά σας.

4. Η Google αποθηκεύει, επίσης, όλο το ιστορικό σας στο YouTube, έτσι ώστε να μπορεί να γνωρίζει, ανά πάσα ώρα και στιγμή αν πρόκειται να γίνετε γονείς σύντομα, εάν είστε συντηρητικοί ή προοδευτικοί, αν είστε Εβραίοι, Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι, αν αισθάνεστε κατάθλιψη, αν έχετε τάσεις αυτοκτονίας ή αν είστε ανορεξικοί.

5. Η Google προσφέρει μια επιλογή που σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα που αποθηκεύει για εσάς. Το αρχείο αυτό μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και τα τρία εκατομμύρια έγγραφα Word(!).

6. https://www.google.com/takeout… Αυτός ο σύνδεσμος περιλαμβάνει τους σελιδοδείκτες, τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, τις επαφές σας, τα αρχεία του Google Drive, όλες τις παραπάνω πληροφορίες, τα βίντεο YouTube, τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει από το τηλέφωνό σας, τις υπηρεσίες που έχετε χρησιμοποιήσει και τα προϊόντα που έχετε αγοράσει μέσω του Google.

7. Το Facebook προσφέρει μια παρόμοια επιλογή για να κατεβάσετε όλες τις πληροφορίες σας. Αυτό περιλαμβάνει κάθε μήνυμα που έχετε στείλει ή σας έχει σταλεί, κάθε αρχείο που έχετε στείλει ή έχετε λάβει, όλες τις τηλεφωνικές σας επαφές και όλα τα ηχητικά μηνύματα που έχετε στείλει ή σας έχουν σταλεί. Το Facebook αποθηκεύει επίσης αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει με βάση τα πράγματα που σας άρεσαν και που συνηθίζετε να αναφέρετε με τους φίλους σας.

8. Το Facebook κάθε φορά που εισέρχεστε σ’ αυτό κρατά την τοποθεσία από όπου συνδεθήκατε, πότε και από ποια συσκευή.

9. Το Facebook αποθηκεύει, επίσης, όλες τις εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει με το λογαριασμό του, με αποτέλεσμα να γνωρίζει πότε ήσασταν ελεύθερος και χρησιμοποιούσαν πιο συχνά την εφαρμογή Tinder, αν σας ενδιαφέρει η πολιτική, αν τρέξατε αρκετά αυτό το μήνα ή αν αλλάξατε συσκευή τηλεφώνου τα Χριστούγεννα.

10. Οι κάμερες που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δώσουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους που γνωρίζουν την τεχνολογία να μας παρακολουθήσουν. Αυτό είναι ένα από τα πιο τρελά πράγματα που συμβαίνει στη σύγχρονη εποχή, καθώς δεν θα αφήνατε ποτέ την κυβέρνηση ή μια εταιρεία να βάλουν κάμερες/μικρόφωνα στα σπίτια σας, αλλά, παρ’ όλα αυτά, εμείς, είμαστε αυτοί που τους παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα και το κάνουμε μόνοι μας, επειδή απλά θέλουμε να παρακολουθήσουμε ή να τραβήξουμε ένα χαριτωμένο βίντεο με σκυλάκια.

https://www.protothema.gr/technology/article/774072/ti-gnorizei-to-facebook-kai-i-google-gia-esas-i-apadisi-tromaktiki/