…….
ήταν αληθινή έκπληξη και χαρά το μήνυμά σου!
Μ’ έσπρωξε ν’ αναζητήσω ξανά τη σελίδα …
και να θυμηθώ εκείνες τις νύχτες, τις γεμάτες ανθρώπους
και συναισθήματα.

Όσο κι αν έχεις αλλάξει, ελπίζω όμως να είσαι πάντα καλά
κι εσύ και όλες οι εξαιρετικές καρδιές, που είχα γνωρίσει τότε.
Συνεχίσατε και φέτος τις δράσεις; Τι κάνεις εσύ;

Εγώ είμαι όπως τα θυμάσαι, μόνο πιο αδρανής και παγωμένος.
Αμήχανος, αισθάνομαι να μην έχω θέση πουθενά. Και η ζωή
κυλάει.


Τις προηγούμενες μέρες έστειλα κάποια emails σε παλιούς φίλους και ανθρώπους που επηρέασαν κατά κάποιο τρόπο την ζωή μου. Απλά τους ενημέρωσα ότι άνοιξε πάλι το blog.

Πήρα πολλά ζεστά μηνύματα και σας ευχαριστώ όλους και έναν έναν ξεχωριστά. θα το κάνω για όσους δεν πρόλαβα και μέσω εμαιλ η ακόμη καλύτερα ενός τηλεφωνήματος.

Σιγά σιγά θα βρεθούμε με κάποιους για ένα καφέ, μια συνάντηση ξεχωριστά με κάθε έναν και μια. Πάντα απολαμβάνω την παρέα ανθρώπων που νοιώθουν ασήμαντοι και είναι τόσο σημαντικοί.  Εκπέμπουν κάτι που η λάμψη τους κρατά  μέσα στο χρόνο και το αποτύπωμα τους σε συντροφεύει βράδια μοναξιάς, απογοήτευσης και σε στιγμές που αναζητάς κάπου να πιαστείς.

Στέκομαι όμως σήμερα στο εμαιλ αυτό. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος με ευαισθησίες, ανθρωπιά και υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς.  Έχω αναφερθεί πρόσφατα στους πληγωμένους ανθρώπους.

Έχουν τόσα να μας πουν και να μας διδάξουν. Η κοινωνία μας είναι απαραίτητο να αφουγκραστεί όσους νοιώθουν έτσι. Και να βρει τρόπο να ξεπαγώσει πολύτιμα κύτταρα της.

Το κεφίρ είναι ένα σύνθετο συμβιοτικό μίγμα μικροοργανισμών, μια αποικία φιλικών βακτηρίων με πολλά οφέλη για την υγεία. Σε περίπτωση που κανείς δεν το χρησιμοποιεί ένας τρόπος διαφύλαξης του είναι να μπει στην κατάψυξη….
Θυμάμαι πως όταν το είχα βγάλει από την κατάψυξη μετά από μήνες και μέσω μιας διαδικασίας το ξαναχρησιμοποίησα, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Σε ποιότητα και γεύση του τελικού παρασκευάσματος. Πολύ καλύτερο από το αρχικό.

Υπάρχει μια περίπτωση στη Βίβλο που ο προφήτης αναρωτιέται για νεκρά οστά αν μπορούν να ζωντανέψουν. Αν κάτι με ελκύει στον βιβλικό χριστιανισμό είναι η δυνατότητα της ελπίδας, του θαύματος.  Η λογική πολλές φορές λέει όχι. Το θαύμα όμως λέει ναι.

Έχω δει στη πάροδο των ετών αναστάσεις καρδιών, σχέσεων και αληθινά θαύματα. Άνθρωποι αλλάζουν. Σκληροί άνθρωποι μεταστρέφονται στη καλοσύνη.
Άνθρωποι με κατάθλιψη τώρα είναι πηγή ευλογίας και ενθάρρυνσης  σε άλλους.

Ο άν-θρωπος είναι πλασμένος να ελπίζει, να θωρεί προς τα πάνω. Και είναι εφικτό αυτό. Όσοι μπορούμε ας το θυμόμαστε και ας το θυμίζουμε με την συμπεριφορά μας και τις δράσεις μας…