Η Elsie ζει σε ένα μικρό απομακρυσμένο ψαροχώρι στις Φιλιππίνες. Δεν έχει πάει ποτέ σχολείο, δεν γνωρίζει αγγλικά και το κορίτσι αυτό γεννήθηκε τυφλό. Τις τελευταίες μέρες όμως εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με την περίπτωση της. Ο λόγος; Η εκπληκτική φωνή της και η ικανότητα να μπορεί να απομνημονεύει τους στίχους από μελωδίες που τις αρέσουν και δεν καταλαβαίνει λέξη, και να τις αποδίδει φωνητικά με έναν συγκλονιστικό τρόπο.

This is Elsie she is totally blind. She has never been to school, never learned English. She listens to songs and learns the song. She has one of the most Amazing voices I have ever heard. She lives in a small fishing village in the Philippines

Gepostet von Darrell Burnett am Donnerstag, 23. August 2018

 

Είναι αλήθεια ότι στο ιντερνετ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ανάδειξη περιπτώσεων που σκορπίζουν ρίγη συγκίνησης, θαυμασμού και περισυλλογής, με την ανάδειξη ιστοριών που δεν θα έπεφταν ποτέ στην αντίληψη μας.

H Elsie έχει γοητεύσει  δεκάδες  εκατομμύρια ανθρώπων, σε όλο τον πλανήτη και εύχομαι να σταθεί αυτό αφορμή, να αλλάξει η ζωή της, να πάρει εκπαίδευση, να μάθει αγγλικά και φαντάζομαι να συνεχίζει να μας μαγεύει, με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Αξίζει να κλείσω την ανάρτηση αυτή με κάτι που έγραψε φίλος στο facebook αναδημοσιεύοντας ένα τραγούδι της Elsie:

«Τελικά, πάντα όταν υστερούμε σε κάτι, υπάρχει κάτι άλλο, στο όποιο υπερέχουμε. Ας μην ψάχνουμε είτε στους εαυτούς μας είτε στους άλλους το κάτι , αλλά αυτό το κάτι άλλο …»

Την Elsie ανακάλυψε και δημοσίευσε ερασιτεχνικά video στο σπίτι της ο Darrell Burnett στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σε λίγες μέρες φαντάζομαι, περιοδικά και εφημερίδες και MME σε όλο τον κόσμο θα αναπαραγάγουν την ιστορία της.