Γίνετε μάρτυρες της αγάπης

 ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε το Σάββατο τους ηγέτες της καθολικής χαρισματικής υπηρεσίας ανανέωσης (CHARIS) στην αίθουσα Paul VI που συμμετέχουν σε ένα διεθνές συνέδριο στο Βατικανό.

ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τα μέλη μίας νέας ενοποιημένης υπηρεσίας που δημιουργήθηκε για την καθολική χαρισματική ανανέωση, στο Βατικανό το Σάββατο.

Τους είπε ότι αυτή η Πεντηκοστή ξεκινά μία νέα φάση στο ταξίδι που εγκαινιάστηκε πριν 52 χρόνια από τη χαρισματική ανανέωση. Η  νέα διακονία ονομάζεται Χάρι ς και ο Πάπας ευχαρίστησε τη he Dicastery for Laity, Family που το έκανε πραγματικότητα

Διακονία κοινωνίας

Στην ομιλία του ο Πάπας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκίνησε μία νέα και μοναδική διακονία κοινωνίας είπε ότι κατά καιρούς αυτό που είναι καινούργιο μπορεί να αποσταθεροποιήσει και να δημιουργήσει αναταράξεις αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τα νέα πράγματα του Θεού είναι πάντα μία ευλογία επειδή ρέουν από την αγάπη Του

Ο  ποντίφικας κάλεσε όσους συγκεντρώθηκαν να αγκαλιάσουν το νέο, τονίζοντας ότι ο πειρασμός να αφήσουν τα πράγματα όπως είναι δεν είναι ο τρόπος σκέψης που προέρχεται από το Άγιο Πνεύμα.

Ο Πάπας εξήγησε ότι η έννοια της διακονίας σήμαινε πάντα να δίνεις και να φροντίζεις για ποικίλες ανάγκες και να βοηθάς αυτό το πνευματικό ταξίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι αυτό που ο ίδιος και η Εκκλησία περίμεναν από αυτή τη νέα υπηρεσία,  Charis και από ολόκληρη τη Χαρισματική Ανανέωση ήταν, να μοιραστούν το βάπτισμα στο Άγιο Πνεύμα με όλους στην Εκκλησία,  να υπηρετεί την ενότητα του σώματος του Χριστού που είναι η Εκκλησία.

Είπε επίσης ότι κλήθηκαν να διακονήσουν τους φτωχούς και αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, σωματική ή πνευματική.

Γίνετε μάρτυρες της αγάπης

Πρόσθεσε, ότι αυτά τα τρία πράγματα ήταν «μορφές μαρτυρίας που, λόγω του βαπτίσματος, καλούμαστε όλοι να δώσουμε για την ευαγγελισμό του κόσμου».

Πρόκειται για ευαγγελισμό, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, «δεν είναι προσηλυτισμός, αλλά ο πρώτος και κύριος μάρτυρας: μάρτυρας αγάπης».

Προσευχή για Ειρήνη

Μετά τον λόγο του σε όσους συγκεντρώθηκαν, ο Πάπας τους κάλεσε να σταθούν και να τηρήσουν ένα λεπτό σιγής για ειρήνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την  πέμπτη επέτειο της συνάντησης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων Προέδρων, μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο, όπου προσευχήθηκαν στους κήπους του Βατικανού για ειρήνη.

https://www.vaticannews.va/en/pope/news/2019-06/pope-to-charis-be-witnesses-of-love.html